Osvobození Cheb připomene i velkolepá bitva na náměstí

V sobotu 21. dubna proběhnou vzpomínkové akce u příležitosti 73. výročí osvobození města americkou armádou. Pietní akt se uskuteční od 9.30 hodin u památníku 97. pěší divize armády USA v Městských sadech.

V doprovodném programu, který začne už v 9 hodin, vystoupí Městský dechový orchestr a mažoretky základní umělecké školy Jindřicha Jindřicha.

Po skončení vzpomínkového setkání v Městských sadech budou následovat krátké pietní akty u pomníku v Nižnětagilské ulici (od 10 h) a u památníku 1. pěší divize armády USA na „Y“ (od 10.30 h). Pro účastníky bude zajištěna doprava autobusem (ze zastávky MHD v Májové ulici u Městských sadů). Vedle tradičních vzpomínkových aktů je připravena rovněž akce Cheb v dubnu 1945! Od 13 hodin se na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad uskuteční velkolepá bitva spojená s dobýváním radnice, na kterou naváže od15 hodin přehlídka vojenské techniky. Po celý víkend si pak budete moci prohlédnout vojenská ležení znepřátelených armád z období 2. světové války v areálu Chebského hradu.

Zdroj: regionzapad.cz
zpracoval/vložil: Martin Ivány

Autor příspěvku: ICM Cheb