Natoč video a vyhraj v soutěži „Youtuber“ mobil

Je ti více jak třináct let a baví tě natáčení krátkých videí? Pak se určitě přihlas do soutěže „Youtuber“, kterou pořádá Karlovarská agentura rozvoje podnikání. Jejím cílem je přimět žáky základních škol z našeho regionu, aby přemýšleli o svém budoucím povolání, a zároveň je motivovat ke studiu na střední škole. Na vítěze čekají hodnotné ceny v podobě mobilních telefonů. Soutěž se koná pod záštitou krajského radního pro oblast regionálního rozvoje a informatiky Josefa Janů.

 

Soutěž pro žáky základních a středních škol probíhá od 15. října do 15. prosince letošního roku. Úkolem soutěžících je natočit video o maximální délce dvou minut a zaslat jej přes úschovnu na e-mailovou adresu soutez@karp-kv.cz. Žáci zároveň nesmí zapomenout na vyplnění elektronického registračního formuláře, který je k dispozici na webu www.karp-kv.cz. Soutěží se celkem ve dvou tematických kategoriích, a sice  „Čím budu“ a „Proč studuji tento obor“. Při tvorbě jednotlivých videí musí být dodržen povinný obsah. O vítězích rozhodne devítičlenná odborná porota, která z každé kategorie vybere tři nejlepší snímky.

„Naší snahou je podpořit u žáků základních a středních škol jejich kreativitu a přirozenou soutěživost. Zároveň chceme, aby se zamysleli nad tím, čím by jednou chtěli být a proč si vybrali právě ten či onen studijní obor. Prostřednictvím natočených videí tak získáme konkrétnější představu o tom, jakým způsobem přemýšlejí o svém budoucím uplatnění, co je nejvíce zajímá a co je baví,“ uvedl krajský radní pro oblast regionálního rozvoje a informatiky Josef Janů.

Výsledky soutěže budou slavnostně vyhlášeny a uveřejněny na webových stránkách Karlovarské agentury rozvoje podnikání a Karlovarského kraje v únoru příštího roku. Nahraná videa si pak zájemci budou moci prohlédnout na kanálu Youtube s názvem „Youtuber KK“. Mezi sponzory, kteří věnovali do soutěže hodnotné ceny, patří společnosti ept connector, Imperiál Karlovy Vary, Komerční banka, Penta Hospitals CZ, SKF Lubrication Systems CZ a Thun 1794. Více informací o soutěži najdete na internetových stránkách www.karp-kv.cz/aktuality.

Zdroj: kr-karlovarsky-cz
zpracoval/vložil: Martin Ivány

Autor příspěvku: ICM Cheb