Chebský masopustní průvod již po patnácté

V sobotu 2. března projde městem masopustní průvod. Jsou zváni všichni, kteří se rádi baví a mají rádi staré tradice

Letošní masopustní průvod se vydá na svoji cestu historickou částí Chebu v sobotu 2. března. A bude to již po patnácté. Město Cheb, Muzeum Cheb, Západočeské divadlo, Městský dechový orchestr a Základní škola Jindřicha Jindřicha, zvou opět všechny, kteří se rádi baví a kteří si rádi zavzpomínají na staré tradice, do masopustního průvodu. Přijďte se i Vy společně pobavit s veselým průvodem masek. A nezapomeňte, že jsou to právě masky, které jsou jeho největší ozdobou a mělo by jich být co nejvíce, aby průvod byl pestrý a veselý. Letošní rok chce dát prostor pro kreativitu. Téma pro masku si každý zvolí podle svých představ. Fantazii se meze nekladou.

Sraz všech účastníků letošního masopustního průvodu je, jako každoročně, ve 13.45 u Západočeského divadla v Chebu. Za zvuků muziky i jiného rozpustilého rachocení  a lomození vyrazí průvod na svoji cestu městem ve 14.00. Od divadla se průvod vydá ulicí Obrněné brigády, Valdštejnovou ul. do Májové ul., pak třídou Svobody na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad, do Březinovy ul., Dlouhou ulicí do ul. Jateční a zpět na náměstí, kde se zastaví před radnicí. Při své cestě neporuší masky ani letos staré nepsané zákony masopustního veselí a před radnicí si vyžádají od představitelů města pro svoji další cestu souhlas k průchodu přes náměstí. Za to, že ctí stará pravidla, dostane se účastníkům průvodu odměny v podobě masopustních dobrot. Po té bude cesta pokračovat přes Provaznickou ulici zpět do Dlouhé ulice. Dále projde Židovskou ulicí do Kamenné ulice, po Kostelních schodech na Kostelní náměstí a do nádvoří muzea. Jeho část projde souběžně Kostelní uličkou do náměstí krále Jiřího z Poděbrad před muzeum. Zde bude v prostoru mezi muzeem a Špalíčkem tradičně pohřben Masopust a vyhlášena nejkrásnější maska.

Masopustnímu obveselení bude po celé sobotní odpoledne v mázhausu muzea vyhrávat kapela Kartáč. Na všechny, kteří přijdou, budou v nádvoří a v mázhausu muzea čekat dobroty masopustních hodů: koláče, koblihy, perníky, něco ze zabíjačkových hodů a nápoje všeho druhu. Nezapomeneme ani na děti, pro které bude kolem 15:30 připravena ve Valdštejnské obrazárně pohádka.

Zdroj: cheb.cz
zpracoval/vložil: Martin Ivány

Autor příspěvku: ICM Cheb