„Ukliďme svět – ukliďme Česko“, ukliďme své okolí

Do dobrovolnické úklidové akce se připojuje i Cheb. Kampaň chce letos také upozornit nejen na problematiku jednorázových plastů, ale také na výskyt pneumatik v přírodě

Vytváření nepořádku, zakládání černých skládek není vůbec normálním jevem. A akce „Ukliďme svět – ukliďme Česko“ neznamená, že organizátoři a dobrovolníci každý rok po neukázněných lidech budou uklízet. Je potřeba se více zaměřovat na osvětu a vzniku nepořádku předcházet. Vždyť příroda není odpadkový koš! V loňském roce byla akce více zaměřena na výskyt a množství PET lahví povalujících se ve volné přírodě, letos je zacíleno na všudypřítomné pneumatiky.

Proto se město Cheb do této celorepublikové akce zapojuje a vyzývá veřejnost k aktivní účasti úklidu. Vždyť se stačí podívat v blízkosti svého bydliště, jak vypadá prostředí, které je nedílnou součástí našich životů. Nestálo by za to vzít pytle a udělat si malou brigádičku se svými sousedy, dětmi nebo aktivními seniory? Společnost Chetes ve vytipovaných lokalitách, o kterých bude ještě město na svých stránkách informovat, dodá pytle na odpad. Ty po ukončení úklidové akce sveze. 

Pojďte do toho společně s námi v sobotu 6. dubna!

Zdroj: cheb.cz
zpracoval/vložil: Martin Ivány

Autor příspěvku: ICM Cheb