Blíží se 21. ročník divadelního festivalu Ašlerky

21. ročník divadelního festivalu Ašlerky se koná od 6. do 8.6. 2019 v Aši, v KC LaRitma.

Program:
Středa, 5. 6. 2019:

12.00: Majáles (Tradiční akce ašského gymnázia spojená s volbou královny a krále. Majálesový průvod startuje u hotelu Lev a štráduje k LaRitmě) 

Čtvrtek, 6. 6. 2019:
Dopoledne:
workshopy –  MVTV, keramika, animace

Odpoledne:
16.30: PTDNK/ Skřítci, ZUŠ Aš (Příběhy o pavoucích – kteří se mohou změnit na prince, okousaných tužkách – které mohou v břichu shořet, holčičkách Den a noc – jejichž vlastnosti se smíchají v kuchyňském přístroji,  a Klekánicích – které jsou všude mezi námi.  Cože…? A to je konec….?)

17:10: Příběhy malé Lupitiny González/LBH s Jiřinou Vackovou (Mexická oslava Dušiček je barevná, veselá a smrtečky i smrťáci se s radostí schází a společně vyprávějí své příběhy. Veselá loutková výprava do Mexika – smrti není třeba se bát, je to přirozená součást našeho života.)

18:10: O strachu/ Rytíři a víly, ZUŠ Aš (Autorské představení je koláží strašidelných a hororových příběhů a historek. Bojíte se rádi? Ideální kus pro vás…)    

18:50: Inscenace přes HRAnice/ Michaela Váňová (Británie. Malé vlakové nádraží. Hana, malá židovská dívka, čeká na své nové rodiče a nový život. V cizí zemi, kde jí nikdo nerozumí… Inspirováno příběhy dětí z tzv. kindertransportů .) od 8 let   

19:40: Hrdej jak páv/ Medium Piškvorky Boys, ZUŠ Aš (Čtyři charaktery se musí postavit ke klíčové situaci – prodat či neprodat talentovaného hráče, pomoci tak týmu, hráči, nebo hlavně sám sobě? Fotbal pod drobnohledem mužské části souboru.)

Pátek, 7. 6. 2019:
Dopoledne:
workshopy – slam Dr. Filipitche, žonglování, práce s loutkou/ Toymachine, MVTV

Odpoledne:
15.30: Pták Ohnivák/ZUŠ Aš (Klasická pohádka v poněkud neklasickém hávu v podání zpěváků, hudebníků, divadelníků a tanečníků z místní umělecké základny) od 2,5 let

16:10: Žabák Valentýn/ Buchty a loutky, Praha („Kvak, kvak… co se na mě tak díváte?! Já jsem princ!“, prohlásí jednoho dne rozmazlený žabí chlapeček a uteče od rodičů za princeznou do světa, kde číhají žabí nepřátelé – hadi, ježci, ale hlavně….čápi) od 3 let

17:15: Holky Elky/ 4+1, ZUŠ Aš, absolventské představení  (Když ambice matek přerostou všem přes hlavu, může se stát něco takového … Když se sejdou čtyři stejně intelektově neobdařené a médii, výchovou a společností zmanipulované  dívky, může se stát něco takového…)

18.15: Cirkusarium/ Toymachine, Praha (Na vědomost se dává, že do vašeho města přijíždí nejmenší zvířecí cirkusové varieté na světě. Tento cirkus je ojedinělý tím, že v něm žádných lidí nevystupuje anóbrž program čistě ze zvířecích kousků jest sestaven. Loutkové představení Cirkusárium je vytvořené na počest kočovných loutkářů a věnováno všem ohroženým živočišným druhům.) Premiéra!!!

19:10: Talenti/ Tortelíný, ZUŠ Aš, absolventské představení (Ironický náhled na fungování talentových soutěží. Láska? Sebeláska? Intrikaření…? Mindráčky?)

20:00: Goršek/ G.N.A.T, DAMU Praha (Performeři rozehrávají legendu o dvou bratrech z mýtické Goršecké náhorní plošiny. Tragikomedie plná lásky a nenávisti, krutosti a přátelství a ponorkové nemoci zkoumá lidskou psychiku dlouhotrvajícím odloučení od světa. ) 

21:00: Slam poetry (Již tradiční battle v autorské poezii.)

22:10: Fireshow/ Tomáš Bartoš a spol. (Vystoupení ohnivců v blízkosti LaRitmy.)

Sobota, 8. 6. 20109:
15:00: Bajky/ Jakože, ZUŠ Aš  (Příběhy o tom, jak jeden chtěl napálit druhého a napálil sám sebe… prostě klasika.)

15:30: Pohádka s překvapením/V+R, Cheb (Buď bude překvapení vevnitř, nebo venku.)

16:20: Já chci žít/  NaKdyby, ZUŠ Aš (Miniaturka o emocích, otázkách, o teenagerech, a také o tom, jestli duše může bolet.)

17:15: Piráti z Caribiku aneb přepadení lodi Missouri / Happy handicap, Plzeň (ZÁSAH – LOĎ POTOPENÁ!)

17:45: 72 milionů zhlédnutí/ Darebáci, ZUŠ Aš (Tahle rodinka miluje youtubeření. Co všechno se skrývá v těch malých milovaných elektronických věcičkách, které máme všichni k dispozici? Miluješ facebook? Hraješ Tetris?)

18:30: V zákulisí/ Medium Piškvorky Girls, ZUŠ Aš (Starší i mladé herečky v divadelní šatně před i během představení. Umí zahrát, že jsou šťastné, ale dokážou to i ve svém soukromí? Hraje dívčí sekce souboru.)                 

19:30: Stand up/herci chebského divadla  (Příběhy a monology komiků směřované přímo na vás)

20.20:Výzva/ Závěrečný ašlerkovský happening s Ašlemenato (Jaké máte výzvy? Překonáváte je denně anebo jednou do roka? Co všechno jsme schopni zvládnout? Uvidíte a uslyšíte ve vystoupení dospělých jedinců z místního akčního seskupení. Konečně se všichni vybarvíme).

Zdroj: regionzapad.cz
zpracoval/vložil: Martin Ivány

Autor příspěvku: ICM Cheb