Střední školy se opět představí budoucím studentům

​Karlovarský kraj společně s krajskými středními školami znovu chystá výstavy s podtitulem „Kam po základní škole“. Akce budou hostit Integrovaná střední škola techniká a ekonomická Sokolov, Střední průmyslová škola Ostrov a Integrovaná střední škola Cheb. Žáci základních škol budou moci prostřednictvím výstav získat představu o tom, jaké obory, zázemí a vybavení krajské střední školly v regionu nabízejí.

První z výstav se bude konat 26. září 2019 od 9 hodin v prostorách ISŠTE Sokolov. „Na každou akci zajišťuje kraj bezplatný svoz žáků základních škol, kterým se přestaví na jednom místě nabídka celé řady středních škol, mohou absolvovat test profesní orientace, seznámit se s moderní technikou, kterou už dnes většinou školy ve svém vybavení mají,“ uvedl krajský radní Jaroslav Bradáč. V odpoledních hodinách mohou na výstavy zavítat i rodiče s dětmi.

Střední průmyslová škola Ostrov se pořádání výstavy ujme 3. října 2019 od 8:30 hodin. Na akci se bude prezentovat 14 středních škol, přítomni opět budou zástupci Úřadu práce. Zpestřením programu bude mimo jiné ukázka vozu Kaipan, který v minulém školním roce sestavili žáci oboru Autotronik ostrovské průmyslovky. 

Do třetice se výstava uskuteční na ISŠ Cheb, a to 10. října od 9 hodin. Mezi zúčastněnými školami nebude chybět ani střední policejní a střední vojenská škola se sídlem v Sokolově. Více informací o jednotlivých výstavách najdete na stránkách Školského portálu Karlovarského kraje.

Zdroj: kr-karlovarsky.cz
zpracoval/vložil: Martin Ivány

Autor příspěvku: ICM Cheb