Dobro za rohem

Dost bylo sezení a čekání na zlepšení situace, uvolnění vládních omezení. Chceš vzít věci do vlastních rukou stát se hybatelem změn, stát u zrodu velké změny, udělat něco pro svoji komunitu, vrátit neziskovce dech a uspořádat vlastní projekt?  

Přihlas se do projektu Dobro za rohem a my tě během června a července proškolíme formou on-line setkání s ostatními lídry a školitelem. Svůj projekt pak můžeš zrealizovat kdykoliv během července, srpna nebo září. Záleží jen na tobě!  

Naučíme tě, jak s neziskovkou naplánovat smysluplný projekt, jak najít dobrovolníky a vést tým během akce a jak vyhodnotit dopad své práce.

Všude kolem nás je spousta zajímavých iniciativ a zároveň lidí, pro které bude pár hodin strávených pořádnou smysluplnou prací radostí. Stačí najít neziskovku z tvého kraje, která uvítá pomoc s jakoukoliv nejen manuální prací a vyzvat pár přátel, kolegů z práce či sousedů k dobrovolnické účasti na akci. Jelikož skupina dobrovolníků ve svém volném čase dokáže udělat ohromný kus práce a zaměstnanci neziskovky na její zdolání nemusí vynakládat velké úsilí a zároveň se tak mohou naplno věnovat tomu, pro co byly založeny.

Jak a kde?

Je jedno jak budete pomáhat, ať už se bude jednat o tvorbu záhonů, terénní úpravy, štípání, dříví, malování stěn nebo pomoci dětem či seniorům s jejich každodenními úkoly. 

Akci můžeš uspořádat třeba na blízké ekofarmě, komunitním domě pro lidi s handicapem, nebo na hradě. Záleží jen na tobě, co si vybereš.  

Čemu se naučíš?

Díky tomuto projektu si rozšíříš obzory, naučíš se vést a dotahovat plány do konce, zjistíš co všechno projektové řízení, či organizace akce obnáší a poznáš své slabé a silné stránky. Během školícího cyklu určitě narazíš na zajímavé lidi ve svém okolí. Možná, že se díky tomu sám/a dozvíš nejen něco o sobě.  

Během 4 kolového online školení, kterým tě Tamjdem online provede narazíme společně na oblasti jako je:

  • projektová koordinace a event management
  • základy PR a marketingu, psaní kreativních textů
  • spolupráce a komunikace se zástupci neziskových organizací
  • zapojení, motivování a vedení skupiny lidí
  • metody neformálního vzdělávání

Zdroj: tamjdem.cz
Zpracoval/vložil: Martin Ivány

Autor příspěvku: ICM Cheb