Podzimní slavnosti aneb Bramborobraní v Muzeu Cheb

​Původní chebské Vincentské nebo také hruškové slavnosti každým rokem připomínají Podzimní slavnosti. Ty letošní se ponesou v duchu bramborobraní. Návštěvníci muzea se mohu těšit nejen na prezentaci podzimní sklizně, ale také na ochutnávky a prodej kulinářských specialit a nápojů a v neposlední řadě také na kulinářskou a rodinnou výtvarnou soutěž o nejhezčí bramborovou dekoraci.

Sobotní program na nádrvoří muzea zahájí pěvecký sbor Koťata z 5. základní školy Cheb. Současně bude probíhat příjem pochutin do kulinářské soutěže „Nejchutnější bramborová specialita“.

Návštěvníci budou moci zavítat také do bramborové kavárny a pak se opět mohou zaposlouchat do tónů písní v podání dětských sborů z Mateřské a základní školy Tři Sekery a flétnového souboru chebské základní umělecké školy. Pro nejmenší návštěvníky bude ve Valdštejnské obrazárně připravené divadelní představení „Pohádka s překvapením“ a bramborový výtvarný workshop. V herně muzea nebude chybět ani tradiční perníkářská dílna.

Podzimní slavnost – Bramborobraní, která se snaží obohatit kulturní život města i regionu s odkazem na tradici a historii, se uskuteční v sobotu 26. září od 10 hodin v prostorách Muzea Cheb. Více informací k programu, výtvarné a kulinářské soutěži je možné dohledat na webových stránkách muzea.

Zdroj: kr-krarlovarsky.cz
Zpracoval/vložil: Martin Ivány

Autor příspěvku: ICM Cheb