Dětský filmový a televizní festival Oty Hofmana v Ostrově bude nesoutěžní a částečně online

​Program 52. ročníku Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana, který se tradičně koná v Ostrově, musel být upraven, a to s ohledem na vyhlášení nouzového stavu a platná mimořádná opatření. Zásadní změnou je, že letošní ročník nebude soutěžním a řada aktivit se bude konat jen online.

​I přes nutnou úpravu programu filmové a televizní přehlídky se organizátorům podařilo zachovat některé části doprovodného programu. Zájemci se tak mohou těšit na Cybershow „Internet bezpečně“, která seznámí účastníky s pravidly bezpečného chování na internetu, nebo na cestovatelskou besedu „Velorexem na Island“. Mnoho dalších aktivit se pak přesune do virtuálního prostoru.

Přes internet si budou moci milovníci filmů zahrát hru „Festivalová šifra“. Na webových stránkách se bude každý den měnit obrázek, v němž bude zašifrováno několik známých dětských filmů. Úkolem pro soutěžící bude vybrat ty správné. Soutěžící, kteří budou odpovídat správně a v nejrychlejším čase, získají zajímavé festivalové ceny.  Celá soutěž bude trvat 14 dní.

O nejlepší stavbu v Minecraftu si mohou přijít zasoutěžit hráči této světově proslulé počítačové hry pod názem „Letem světem s Minecraftem“. Pro soutěžící bude připraven online svět v kreativním módu a prostor pro stavbu. Vyhodnocení této soutěže se uskuteční v závěru festivalu a vítěze bude vybírat porota.

Připravené jsou i další akce, jako například loutkové a divadelní představení pro děti i dospělé, interaktivní výstava Malý princ, po celou dobu konání festivalu bude návštěvníkům k dispozici Gaming aréna s počítači a herními konzolemi, úniková hra Robinson Crusoe a mnoho dalšího. Program se však ještě může změnit, a to v souvislosti s vývojem epidemiologické situace v kraji.

Aby fanoušci filmového a televizního festivalu nepřišli o informace z hlavního dění, bude poskytován audiovizuální obsah pomocí festivalového kanálu Youtube. Příspěvky ale budou průběžně sdíleny také na webových stránkách a festivalovém facebooku.

52. ročník dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana se koná ve dnech 10. –  15. října 2020 v Ostrově. Na webových stránkách je možné sledovat novinky a aktuální dění na festivalu.

Zdroj: kr-karlovarsky.cz
Zpracoval/vložil: Martin Ivány

Autor příspěvku: ICM Cheb