Krajská knihovna vyhlašuje 14. ročník literární soutěže

Literární soutěž vyhlašuje Krajská knihovna Karlovy Vary již od roku 2007. Každý rok se patronem stává osobnost literárního světa. A nejinak je tomu v letošním roce, kdy patronát nad soutěží pro neprofesionální autory převzal básník Radek Fridrich.

Do soutěže se mohou zapojit neprofesionální autoři ve věku od 14 let, kteří ve stanoveném termínu odevzdají svou práci inspirovanou mottem soutěže. Pro letošní rok se jedná o úryvek z česko-francouzské sbírky Pobřeží:

„Obzor se rozpil jako tuš.

Oblaka mlčí. 

Na hladině první kapky.“ 

Práce je možné odevzdávat pomocí webového formuláře umístěného na webových stránkách knihovny, a to do 31. 12. 2020. Dílo ve formě prózy a literárního žánru povídky nesmí být delší než 5 normostran a dosud nesmí být nikde publikováno.

Odevzdané soutěžní práce bude hodnotit odborná porota, která vybere deset nejlepších povídek. Ty budou zveřejněny ve sborníku soutěže. Vítěze letošního ročníku vybere patron Radek Fridrich.

Radek Fridrich je děčínským básníkem, který se ve své tvorbě věnuje zejména oblasti severních Čech a německým vlivům v bývalých Sudetech. Je držitelem ocenění Magnesia Litera, jež získal v roce 2012 za svou básnickou sbírku Krooa krooa.

Na vítěze literární soutěže bude čekat hlavní cena v podobě tradiční porcelánové plastiky vlaštovky a poukázka na odběr knih dle vlastního výběru. Právě poukázky vyhrají také autoři povídek, kteří se umístí na 2. a 3. místě.

Podrobnější informace k pravidlům soutěže naleznete na webových stránkách Krajské knihovny Karlovy Vary.


Zdroj: regionzapad.cz
Zpracoval/vložil: Martin Ivány


Komentáře

Autor příspěvku: ICM Cheb