Rozhoduj o Evropě – online seminář pro středoškoláky o EU pro Plzeňský a Karlovarský kraj

Pozvání na online seminář pro středoškolákyPlzeňský a Karlovarský kraj, 11. listopadu 2020Vážení přátelé,

rádi bychom Vás informovali o online semináři úspěšného vzdělávacího projektu „Rozhoduj o Evropě – Staň se na den tvůrcem evropské politiky„, který proběhne ve středu 11. listopadu 2020 přes online aplikaci Microsoft Teams.

Díky zapojení do projektu se i Vaši žáci dozví více (nejen) o evropské politice. Vyzkouší si, jaké to je zastupovat stát na půdě Rady EU nebo přímo občany v Evropském parlamentu. A zároveň budou mít možnost se vyjádřit k aktuálním evropským otázkám. 

Projekt  je určený středoškolákům ze všech typů škol, kterým přibližuje rozhodovací proces na úrovni Evropské unie a zapojuje je do diskuze o budoucnosti Evropy. 

Máte jedinečnou možnost žákům atraktivním online způsobem představit Evropskou unii, respektive evropskou integraci, což jsou okruhy figurující v rámcových vzdělávacích programech pro střední školy.


KDY A KDE?Seminář proběhne ve středu 11. listopadu 2020 přes aplikaci Microsoft Teams od 10:00 do 16:15.JAK SE PŘIHLÁSIT?Je to jednoduché! Stačí když každý účastník vyplní elektronický přihlašovací formulář na webu: https://rozhodujoevrope.typeform.com/to/QVdyKXJDDALŠÍ INFORMACETři nejúspěšnější účastníci z části semináře věnované simulaci Rady EU a Evropského parlamentu vyhrají hodnotné ceny. Na online semináři rádi přivítáme i pedagogický doprovod.Na semináře v regionech naváže modelové zasedání institucí EU za účasti významných hostů. Více informací naleznete na webu projektu a v přiložené pozvánce. Přiložen je i větší leták určený k tisku, který můžete případně vyvěsit na škole. Děkujeme!Událost na FacebookuKontaktovat nás můžete na: akce@eutis.czWeb a přihlašovací formuláře
Těšíme se na viděnou!S přáním krásného dne za tým připravující „Rozhoduj o Evropě – Staň se na den tvůrcem evropské politiky“

Jana Michková, Eurocentrum Karlovy Vary

Jana Němcová, Eurocentrum Plzeň

Tímea Červeňová, EUTIS, o.p.s.

Zdroj: Eurocentrum Karlovy Vary
Zpracoval/vložil: Martin Ivány

Autor příspěvku: ICM Cheb