Pozvánka na konferenci MLADÁ MÍSTA

československá konference

MLADÁ MÍSTA

Zapojování dětí a mladých lidí do tvorby sídel

Děti a mladí lidé citlivě vnímají jejich prostředí, ať vnější, nebo vnitřní. Chtějí jej aktivně využívat, osvojovat si ho a sdílet s druhými. My dospělí s nimi velmi často neumíme vést dialog. A právě zapojování dětí a mladých lidí do tvorby prostředí u nich podporuje vytváření identity ve vztahu k místu, komunitě i samosprávě.

Cílem této konference je ukázat způsoby, jak na to, sdílet mezi sebou příklady z praxe a propojit lidi pracující s dětmi v samosprávě, ve školství, v různých organizacích a při developerských projektech.

Konference se uskuteční 6. 4. 2022 v Bratislavě v prostorech kreativního centra Nová Cvernovka.

V případě nepříznivé pandemické situace uskutečníme konferenci on-line formou. Budeme velmi rádi pokud se přihlásíte tak jako tak. O změnách Vás budeme informovat až po přihlášení.

Budeme se věnovat těmto tématům:

  • zapojování dětí do rozhodování a tvorby veřejných prostor,
  • prezentace metodiky zapojování dětí a mladých lidí do tvorby sídel,
  • inspirativní příklady dobré praxe,
  • vzájemná inspirace a výměna zkušeností.

Organizátoři: Nadácia pre deti Slovenska, dialog architekti, Česká rada dětí a mládeže, Tvory mesta.Tato konference je realizovaná v rámci projektu Mladá místa, který je financovaný s podporou Evropské komise.

Účast je bezplatná. Účastníkům akce zabezpečujeme a finančně hradíme ubytování (na jednu noc), cestovné a stravu během konference. Registrujte se zde cez přihlašovací formulář.

V případě dotazů pište na: terka.kyselova@gmail.com

Na Vaši účast sa velmi těšíme.

Autor příspěvku: ICM Cheb