FIJO Cheb 2022Mezinárodní festival dechových orchestrů 30. 6. – 3. 7. 2022

Na přelomu června a července se Chebem opět  rozezní dechová hudba. Od 30. 6. do 3. 7.  se uskuteční 24. ročník mezinárodního festivalu dechových orchestrů FIJO 2022.

Chebané a hosté se mohou těšit na tradiční programy, kterými jsou slavnostní zahájení, průvod městem, festivalové koncerty a především závěrečný galavečer.

Přivítáme orchestry a taneční skupiny od nás i ze zahraníčí. Realizační tým doladil seznam hlavních účastníků. Celkem jich bude 12, z toho 7 zahraničních a 5 českých. Většinu z nich doprovází taneční skupiny.

Zvláštní host dorazí z Nizozemí. Tihle muzikanti mají kromě hudebních nástrojů navíc i jízdní kola. Cykloband měl na náš festival zavítat už v roce 2020. V témže roce jsme měli také oslavit 50 let této jedinečné akce, ale kvůli situaci kolem onemocnění Covid-19 jsme byli nuceni festival zrušit. Také z tohoto důvodu jsme se rozhodli s „50“ nadále pracovat a zakomponovat ji do loga. Budeme si držet palce, aby letošní ročník mohl být zrealizován a to i se zahraničními hosty.

V Chebu letos uvidíte tyto orchestry:

Zahraniční orchestry a taneční skupiny: Slovensko – Dychový  orchester  a mažoretky Nová Dubnica; Maďarsko – Mórii Ifjúsági Fuvószenakar Mór; Polsko – Mlodziežowa Orkiestra Deta Avanti Sanok; Švédsko – Ungdomsorkestern Göta Lejon a mažoretky Göteborg; Itálie – Brianza Parade Band Veduggio noc Colzano; Anglie – Reading Schottish Pipe Band Reading; Nizozemí – Bicycle Showband Crescendo Opende

České orchestry a taneční skupiny: Cheb – Městský dechový orchestr a taneční oddělení ZUŠ Cheb; Zlín – Sdružení dechového orchestru a mažoretky; Sokolov – Bohemian Marching Band a mažoretky; Krnov – Dechový orchestr mladých ZUŠ;  Němčice nad Hanou – Dechový orchestr ZUŠ; MDO Cheb – Veteráni a mažoretky

Do Chebu zavítají také orchestry z okolních měst, aby zpestřily sobotní průvod. Brzy vám je představíme.

Autor příspěvku: ICM Cheb