MFFKV 2022

56. ročník Karlovy Vary International Film Festival zahájí v pátek 1. července slavnostní ceremoniál s filmem Superhrdinové režiséra Paola Genovese. Filmový svátek nabídne do 9. července 130 hraných filmů ve 12 kinosálech. Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary určenou pro výrazné osobnosti české kinematografie získá herec, dramatik, scenárista a režisér Boleslav Polívka. V jedné z festivalových poct se bude vzpomínat na někdejší dlouholetou uměleckou ředitelku MFF Karlovy Vary, nedávno zesnulou Evu Zaoralovou. Festival zakončí film Tři tisíce let touhy režiséra George Millera.

Mezi zahraničními hosty jsou známá jména filmového plátna. Ceny si převezmou herci Benicio Del Toro a Geoffrey Rush. Kromě nich do Karlových Varů zavítá i herec, scénárista a režisér Liev Schreiber, který se na festival vrací po osmnácti letech.

Součástí festivalu bude atraktivní doprovodný program. Hned 1. července od 22:45 hodin přiláká před @thermalhotel fanoušky a návštěvníky festivalu projekt kapely Mig 21 a Orchestru a Sboru Národního divadla = SYMFOMIG 21. V závěru programu se chystá slavnostní ohňostroj.

Novou festivalovou aktivitou je v letošním roce pilotní ročník projektu KVIFF Talents. Celoroční program měl za cíl nacházet talentované tvůrce a podporovat vznik kreativních audiovizuálních projektů s vysokou mírou originality a mezinárodní ambicí. vybraným tvůrcům budou poskytnuty finanční prostředky na vývoj, mentoring od odborníků i možnost prezentovat na festivalu projekt potenciálním producentům, partnerům a investorům.

V pauzách mezi filmy by si zájemci neměli nechat ujít výstavu Play it again – Studio Najbrt v karlovarské Galerii umění.

Předprodej vstupenek je zahájen dnes od 9:00 hodin. Veškeré informace o festivalovém dění a o detailech programu najdou zájemci na www.kviff.com

Zdroj: kr-karlovarsky.cz
Zpracoval/vložil: Martin Ivány

Autor příspěvku: ICM Cheb