Krajská knihovna Karlovy Vary se stala součástí průvodce Karlových Varů na platformě SmartGuide

Turisté a další návštěvníci mohou poznávat město Karlovy Vary pomocí plnohodnotného digitálního audio průvodce v podobě mobilní aplikace SmartGuide. Jedna z řady doporučených tras je zavede také do krajské knihovny, která je součástí trasy VARY°metro ZÁŽITHm, já se nehlásil, EK.  Uživatelé se v aplikaci dozví základní informace o knihovně, včetně nabízených služeb a zajímavostí v okolí.  K dispozici mají i aktuální fotografie a textový záznam.


„Součástí knihovny je také Infocentrum, kde jsou k dispozici různé typy map, prodáváme vstupenky na sportovní, kulturní a společenské akce i jízdenky na autobus a vlak.  Proto je důležité, že si nás lidé najdou prostřednictvím moderní mobilní aplikace, v níž zjistí, co všechno u nás nabízíme,“ uvedl ředitel knihovny Vratislav Emler.

Aplikaci si mohou do svých telefonů nebo tabletů stáhnout jak uživatelé systému Android, tak iOS, z obchodů Google Play a App Store. V současné době nabízí návštěvníkům Karlových Varů téměř 30 různých tras. Celého průvodce lze stáhnout plně do offline módu včetně map a audia a ušetřit tak mobilní data.

Technologickou platformu SmartGuide pro publikování interaktivních audiovizuálních průvodců používá město Karlovy Vary nově. Dostupný je ve více než 600 světových destinací.

Zdroj: kr-karlovarsky.cz
Zpracoval/vložil: Martin Ivány

Autor příspěvku: ICM Cheb